Terveys, työ ja teknologia

Terveys – vastuullista päätöksentekoa ja kestävää hyvinvointia

Ennaltaehkäisy etusijalle – Hyvinvointi alkaa arjesta

Hyvinvointi ei synny vain hoitopalveluista, vaan ennaltaehkäisystä ja hyvinvointia tukevasta ympäristöstä. Espoossa on kaikki edellytykset kehittää palveluita, jotka tukevat asukkaiden terveyttä ja ehkäisevät sairauksia ennen kuin ne ehtivät kehittyä vakaviksi.

Laadukkaat ja saavutettavat sote-palvelut

Terveys- ja hoivapalvelut kuuluvat aluevaltuuston vastuulle, ja on varmistettava, että ne ovat laadukkaita, sujuvia ja helposti saavutettavissa. Selkeä vastuunjako sekä tehokkaasti toimivat palvelut tukevat Espoon kehitystä terveemmäksi ja elinvoimaisemmaksi kaupungiksi.

Rohkeita päätöksiä ja yhteistyötä sote-sektorilla

Tarvitsemme päättäjiä, joilla on osaamista ja rohkeutta kehittää hyvinvointipalveluita uudella tavalla. Pelkkä ongelmien toteaminen ei riitä – tarvitaan konkreettisia tekoja ja tiivistä yhteistyötä eri toimijoiden välillä. Kestävä talous ja laadukkaat palvelut voivat kulkea käsi kädessä, kun päätöksenteko pohjautuu tietoon ja asiantuntemukseen.

Työ ja työllisyys – uusia mahdollisuuksia Espoolle

TE-palveluiden siirtyminen kunnille - Espoossa meillä on mahdollisuus tehdä asioita aikaisemmin ja paremmin.

Vuoden 2025 alussa TE-palvelut siirtyivät kunnille, mikä ei ole vain hallinnollinen muutos, vaan ainutlaatuinen mahdollisuus kehittää työllisyyspalveluita paremmin kuntalaisten ja yritysten tarpeisiin. Nyt päätöksenteko tapahtuu siellä, missä ihmiset ja elinkeinoelämä ovat. Espoossa voimme rakentaa yksilöllisemmän ja tehokkaamman palvelumallin, joka aidosti tukee työnhakijoita ja vastaa työvoiman kysyntään.

Työnhaku on kokopäivätyötä ja työnhakija tarvitsee kokonaisvaltaista tukea

Työnhaku ei ole vain fyysistä ponnistelua, vaan myös henkisesti vaativa prosessi. On tärkeää, että Espoo tarjoaa työnhakijoille tukea, joka auttaa heitä säilyttämään työkykynsä ja estää syrjäytymisen. Mielenterveysongelmien ennaltaehkäisy sekä selkeät polut nuorten ja kokeneiden osaajien työllistymiseen ovat avainasemassa. Ilman rohkeita päätöksiä osaajapula syvenee ja Espoon elinvoima kärsii.

Työllisyys, koulutus ja elinkeinoelämä – Yhteistyö on avain menestykseen

Työllisyyspalveluiden, koulutuksen ja elinkeinopolitiikan yhdistäminen avaa uusia mahdollisuuksia työnhakijoille ja yrityksille. Espoon on varmistettava, että työnhakijat saavat yksilöllistä tukea ja että yritykset löytävät oikeat osaajat. Näin rakennamme kestävää kasvua ja entistä elinvoimaisempaa Espoota.

Teknologia ja digitalisaatio ovat kestävyyttä ja tehokkuutta 

Tiedolla johtaminen ja terveysteknologian mahdollisuudet

Laadukkaat ja kustannusvaikuttavat palvelut edellyttävät tiedolla johtamista. Terveysteknologian ja digitalisaation mahdollisuudet voivat tuoda merkittäviä hyötyjä palveluiden saavutettavuuden, kustannustehokkuuden ja laadun näkökulmasta. Meidän on vertailtava tuotantotapoja ja innovoitava ratkaisuja, jotka hyödyttävät sekä asiakkaita että alueen taloutta.

Monituottajamalli – Kumppanuudet vahvuudeksi

Haluan rakentaa vastuullista ja edistyksellistä Länsi-Uudenmaan hyvinvointialuetta, jossa teknologian tarjoamat mahdollisuudet valjastetaan parantamaan palveluiden saavutettavuutta ja laatua. Kumppanuuksia hyödyntävä monituottajamalli mahdollistaa palveluiden joustavuuden ja asiakaslähtöisyyden.

Kustannustehokkuus ja vaikuttavuus digitalisaation keinoin

Teknologian ja tiedolla johtamisen avulla voimme turvata kustannustehokkaat ja vaikuttavat ratkaisut, jotka tukevat sekä kuntalaisia että palveluntuottajia. Digitalisaation järkevä hyödyntäminen ei ole vain säästökeino, vaan se mahdollistaa paremman palvelukokemuksen ja entistä toimivammat hyvinvointipalvelut.